Her finner du en oversikt over hvilke kurs Matråd kommer til å holde/arrangere i tiden fremover. Ta kontakt med oss om du har noen spørsmål!

Vi sender ut 3-5 nyhetsbrev i løpet av et år, og disse inneholder informasjon om våre kurs og andre oppdateringer fra oss. Du kan når som helst melde deg av listen om du ikke vil ha nyhetsbrev lenger. Trykk på linken og skriv inn e-post og navn for å melde deg på!

Meld på nyhetsbrev!

HACCP – en arbeidsmetode som skal sikre at maten som produseres og håndteres er trygg! 

Kurset vil vise hvordan du kan etablere et hensiktsmessig HACCP-system i din bedrift. Ansvaret for at mat produseres, håndteres og omsettes slik at den er helsemessig trygg, ligger hos aktørene i matkjeden.

Velkommen til del 2 av kurset fredag 9. mars 2018 kl. 09.00-12.00 på Røros!

Hos oss kan du få utført akkreditert analyse av Listeria monocytogenes i rakfisklake!

I tillegg til analyse av L. monocytogenes kan vi tilby måling av pH i rakfisklaken.

1. januar 2017 trådte ny drikkevannsforskrift i kraft. Vi har deltatt på fagtreff med Norsk vann for å få orientering om og diskutere de viktigste endringene. Ryggraden i den nye forskriften er farekartlegging og farehåndtering. Matråd bistår med oppbygging av brukervennlige internkontrollsystem, og med oppsett av prøveuttaksplan basert på farekartleggingen. Lurer du på hvordan den nye forskriften påvirker deg som vannverkseier - kontakt oss!

Stein Nordbrekken ved Stensaas Reindsdyrslakteri forteller litt om hvilken rolle Matråd spiller for de som driver med matproduksjon:

Hør Stein snakke om Matråd

 

3. oktober var det fem år siden bedriften ble etablert på Tolga. Dette feirer vi med kake på Havsjøveien Næringspark mandag 24. oktober fra kl. 14. De som ønsker er hjertelig velkommen til å bli med på feiringen!

Fra 1. januar i år ble smilefjesordningen innført for å informere forbrukerne om de hygieniske forholdene ved serveringssteder. Ansvaret for å følge regelverket ligger på serveringsstedene selv, og Mattilsynets oppgave er å kontrollere at regelverket etterleves. 

Er du usikker på om vannet på hytta er trygt å drikke eller kan medføre bruksmessige problemer? Da anbefaler vi å få tatt en sjekk, spesielt dersom vannet ikke kokes før bruk.

Matråd holder temamøte fredag 22. januar kl. 09.00 på Havsjøveien Næringspark. Møtet er rettet mot de som jobber innen storhusholdning, men alle som har interesse av temaene er selvsagt velkommen!

Møtet vil ha fokus på det som er aller viktigst å ha under kontroll for å lage/servere trygg mat til mange; bakterier og allergener. Vi vil gå gjennom:

  • Bakterier:
    • Hva er de viktigste sykdomsfremkallende og matødeleggende bakteriene
    • Hvordan forebygge/stoppe spredning av disse
  • Allergenbehandling/merking:
    • Hvordan forhindre krysskontaminering av allergener
    • Hvordan oppfylle merkingskravene når en serverer over disk, i restauranter, kantine, catering, osv.

Velkommen til et temamøte som vil gi deg påfyll av viktig kunnskap og mulighet for å diskutere med andre fra samme bransje!

temamotestorhushold

Ønsker du å motta nyhetsbrev fra oss?

Trykk her og skriv inn navn og e-postadresse i feltene til høyre!

Vi i Matråd er heldige som har så mange flinke kunder! En av disse kundene er søstrene i Mere Mat AS som lager nydelige supper.

«...Matråd er god på service og kundekontakt, og vi er svært fornøyd med samarbeidet med dem.»

Torsdag 5. november handler temamøtet om prøveuttaksplaner og grenser. Vi går gjennom følgende punkter:
-Hvilke analyser må vi ta
-Hvilke analyser bør vi ta
-Hvilke grenser skal vi sette
-Hvordan linke prøveuttaksplanen opp mot HACCP
-Hva gjør vi hvis resultatene går over grensene

Vi serverer frokost og kaffe, og som vanlig er det åpnet for spørsmål og diskusjon. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller noe du ønsker vi skal ta med i temamøtet!

Tid: 5. november 2015, kl.08.30-10.30

Sted: Havsjøveien Næringspark på Røros, møterom 1

Pris: 500,- per deltaker

Påmelding/spørsmål sendes til:

Torsdag 1. oktober holder vi temamøte om bakterier og biologiske farer. For alle som driver med håndtering og produksjon av næringsmidler er det svært viktig å vite litt om hvilke bakterier som er en trussel både for mattrygghet og -kvalitet. Vi går gjennom hvilke bakterier dette dreier seg om og hvilke tiltak som kreves for å forhindre uønskede hendelser. Det blir servert frokost og kaffe, og det vil være åpent for spørsmål og diskusjon både under og etter foredraget.

 

Tid: 1. oktober 2015, kl.08.30-10.30

Sted: Havsjøveien Næringspark på Røros, møterom 1

Pris: 500,- per deltaker

Påmelding/spørsmål sendes til .

 

Torsdag 10. september holder vi temamøte om viderekommende HACCP. Det passer til alle som har hørt litt om HACCP tidligere men som trenger litt grundigere innføring for å kunne ta det i bruk.

Tid: 10. september 2015, kl. 08.30-10.30

Sted: Havsjøveien Næringspark på Røros, møterom 1

Pris: 500,- per deltaker

Påmelding sendes til

Nyhetsbrev

Ønsker du motta nyhetsbrev fra oss, så fyll ut skjemaet - så sender vi deg dette per post eller elektronisk