Agar

Matråd AS tilbyr salg av en rekke typer vekstmedier i form av agar både på flaske og ferdigstøpte skåler, i tillegg til fortynningsvann.

  • Det tas steriltest av all agar, samt positv- og negativtest der det er hensiktsmessig. I tillegg testes også all agar ved utløpt holdbarhetsdato.
  • Produksjonsdokumentasjon følger med alle forsendelser.
  • Frakt dekkes av mottaker.

Under følger en liste over de mest solgte agartypene. For pris og evt. andre typer agar, ta kontakt for nærmere informasjon.

Analyse av næringsmiddel
 
Type medium
Bruksområde
PCA (Plate Count Agar) Totalt kimtall i næringsmiddel
Skim milk PCA Totalt kimtall i melkeprodukter
Blodagar Generelt vekstmedium
VRBDA (Violet Red Bile Dextrose Agar) Enterobacteriaceae, psykrotrofe bakterier
DRBCA (Dichloran Rose Bengal Chloramphenicol Agar)    Mugg/gjær (til produkter med vannaktivitet over 0,95 aw)
DG18 (Dichloran 18 % Glycerol Agar) Mugg/gjær (til luftprøver og produktprøver med vannaktivitet under 0,95 aw)
Mossel  Bacillus cereus
Pemba Bacillus cereus
MRS Melkesyrebakterier
Count Agar Sugar Free Fremmedkim
Pseudomonas Pseudomonas i næringsmidler
TSA (Tryptone Soy Agar) Generelt vekstmedium
   
Pepton/salt vann Fortynningsvann (rør eller flasker)
Bufret peptonvann Fortynningsvann (rør eller flasker)
Vørterbuljong Mugg og gjær
Frysebuljong med glycerol Innfrysing av mikroorganismer
   
Analyse av vann
 
Type medium
Bruksområde
m-Enterococcus Agar Intestinale enterokokker
Bile Esculin Agar Verifisering av intestinale enterokokker
Heterotrof Agar Kimtall i vann
Pseudomonas Pseudomonas i vann
   
Fiskehelse
 
Type medium
Bruksområde
 Marin agar Medium til heterotrofe, marine bakterier
 Blodagar med salt (2 %) Generelt vekstmedium for marine organismer
 Ordal agar Medium for ferskvanns- og marine organismer
 Mueller-Hinton agar Medium til undersøkelse av antiotikafølsomhet og påvisning av antibiotika
 Kidney dicease medium Medium til påvisning av Renibacterium salmoninarum
TSA med salt (2 %) Generelt vekstmedium
Frysebuljong med glycerol og salt (2 %) Innfrysing av mikroorganismer